Idén először díjazzák Az Év Családbarát Irodáját

 

Sok munkáltató fogalmazza bele az álláshirdetéseibe, hogy a juttatások részeként családbarát irodát is kínál leendő munkavállalóinak. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom most összefogott Az Év Irodája verseny szervezőivel, hogy együtt mutathassák meg a családbarát munkahelyek fontosságát.

Az Év Irodája verseny kiállításán, az OfficeXPO-n a családbarát irodák kerülnek a középpontba.

Az együttműködésnek a célja, hogy felhívják a figyelmet a családbarát irodákra, és a bennük rejlő lehetőségekre, elősegítsék a hazai munkáltatók edukációját, és támogassák őket a szükséges lépések megtételében.

„Ezen mindenki nyer, hiszen ha segítjük a kisgyermekes szülők ismételt munkába állását, egy kiaknázatlan területet aktiválunk a munkaerőpiacon, ami jelentősen enyhítheti a manapság tapasztalható munkaerőhiányt” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája verseny főszervezője.

A családbarát munkahelyek alapgondolata, hogy a gyermek ne stresszfaktorként jelenjen meg az irodában, sőt, a szülők érezzék, hogy itt szívesen látják a juniorokat. Fontos, hogy legyenek olyan terek, programok, ahol a kicsik és a szülők közel lehetnek egymáshoz, és emellett persze  a többi munkavállaló is nyugodtan dolgozhasson.

A megvalósítási koncepciót az OfficeXPO szombati napján részletesen megismerhetik az érdeklődők, és feltehetik a kérdéseiket is. Emellett számos gyerekprogrammal készülnek a szervezők, ahol a fiatalabb generáció is elmesélheti, hogy milyen irodában szeretne dolgozni felnőtt korában.

Az OfficeXPO programjairól az alábbi oldalon tájékozódhatnak.

A címlapfotó illusztráció.