Bélyegkibocsátással köszönti a Víz Világtalálkozó 2019 eseményét a posta

 

Forgalomba bocsátotta a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából kibocsátott egyedi bélyeget Áder János köztársasági elnök és Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója hétfőn a Sándor-palotában Budapesten.

A harmadik alkalommal megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 témája a sok víz, a kevés víz és a szennyezett víz által okozott problémák – mondta el Áder János köztársasági elnök a bélyegkibocsátás alkalmával hétfőn.

Hozzátette, a Millenárison az október 15. és 17. között megrendezendő tanácskozáson – amelynek szlogenje: megelőzni a vízválságot – politikusok, bankárok, üzletemberek, feltalálók és tudósok gondolkodnak közösen a megoldásokon.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett: Magyarország harmadik alkalommal rendezi meg a világtalálkozót, és a Magyar Posta harmadik alkalommal bocsát ki bélyeget ebből az alkalomból, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, az édesvízkészletet fenyegető veszélyekre, valamint az ebből fakadó társadalmi, gazdasági problémákra.

A címlapfotó illusztráció.