Megnyílt a budapesti nemzetközi bélyegkiállítás

 

Megnyitották a Hunfila 2019 Budapest Nemzetközi Bélyegkiállítást pénteken a fővárosi Stefánia-palotában.

„Napjainkban sokan gondolják, hogy leáldozóban van a bélyeggyűjtés világa. Azonban a felhasznált bélyegeknek csak a száma csökken, a minősége nem” – mondta a kiállítást megnyitó Benkő Tibor honvédelmi miniszter.


Hozzátette, mindig lesznek új bélyegek, még akkor is, ha már nem kell majd postai borítékra ragasztani őket. A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége által szervezett bélyegkiállításra 12 országból érkeztek kiállítók.

A megnyitón adták át a 2018-as év legszebb bélyegének járó címet. Az elismerést a Kastélyok Magyarországon alkalmi bélyeg nyerte, amelynek alkotója Domi Eszter grafikus, kivitelezője az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. volt.

Az ünnepélyes megnyitón bocsátották forgalomba a 92. bélyegnapi kétcímletű bélyegsorozatot és bélyegblokkot a hozzájuk tartozó alkalmi borítékkal együtt. Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte, a bélyegek az 1948–49-es szabadságharc kiemelkedő személyiségeinek és vértanúinak állítanak emléket.

A legelső magyar postabélyeget Kossuth Lajos rendelte Than Mór festőművésztől, azonban a szabadságharc bukása miatt a forgalomba helyezés nem valósulhatott meg” – idézte fel.

A Hunfila 2019 ideje alatt látható a herendi porcelánokból nyílt kiállítás, valamint Szendrei Judit képzőművész bélyegképeinek tárlata is a Stefánia-palota – Honvéd Kulturális Központban.

A címlapfotó illusztráció.