Szijjártó: „Elfogadtuk a paksi bővítés műszaki tervét”

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Jelena Burmisztrova, a Gazprom gázkivitellel foglalkozó vállalata, a Gazprom Export vezérigazgatója kétoldalú megbeszélést folytat az Orosz energetikai héten (Russian Energy Week) Moszkvában 2019. október 2-án (Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt)

Jó hír, hogy a paksi atomerőmű-bővítés műszaki tervét el tudtuk fogadni – mondta az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával kedden Moszkvában folytatott tárgyalása után.


Ez egy fontos mérföldkő a felkészülés során. Most már meghaladta a háromszázat a megkapott engedélyek száma, amelyek között olyan fontos engedély is van, mint a környezetvédelmi engedély” – jelentette ki.

A felvonulási épületek közül az első háromhoz is megvan az építési engedély. Közülük az elsőt, a fővállalkozó irodaházát el is kezdték építeni – tette hozzá.

Mint mondta, a menetrend szerint, jól halad a 300 ezer oldalas létesítési engedély kidolgozása, amelyet jövő nyáron kell majd benyújtani az engedélyező hatósághoz.