Megnyílt az egészségügyi szakdolgozók ösztöndíjpályázata

 

Október 31-ig nyújthatják be ösztöndíjpályázatukat azok az egészségügyi szakdolgozónak tanulók, akik nappali vagy esti munkarendben egészségügyi OKJ-s szakképzésben tanulnak.

A támogatás legfontosabb feltétele, hogy a fiataloknak a szakképesítés megszerzése után legalább annyi ideig kell valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál a megszerzett végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk, amennyi ideig az ösztöndíjat kapják – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szerdán az MTI-vel.

Emlékeztettek arra, az ÁEEK 2017. június elsején indította el az egészségügyi szakdolgozók utánpótlás-ösztönzését szolgáló programot. A Széchenyi 2020 program keretében 4,4 milliárd forintból megvalósuló projekt célja, hogy az egészségügyi hivatást választók közül legalább 3200 tanulót bevonjanak az ösztöndíjprogramba.


A programnak eddig négy pályázati ciklusa zárult le, mostanáig 2238 tanulóval összesen 2457 ösztöndíjszerződést kötöttek, és mintegy 777 millió forintnyi ösztöndíjat folyósítottak. A már végzett ösztöndíjasok közül 480-an már igazoltan elhelyezkedtek és a szakképesítésüknek megfelelő munkakörben dolgoznak valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál – olvasható a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.