Több hullámban eső, zápor, zivatar érkezik ezen a héten

 

Hétfő éjjel mindenütt megvastagszik a felhőzet, illetve beborul az ég. Egyre több helyen várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél mérsékelt vagy élénk lesz – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Általában 10 és 15 fok közé hűl a levegő, északkeleten lesz néhány fokkal hidegebb.


(Forrás: OMSZ)

Hétfőn napközben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Egyre többfelé kell számítani esőre, záporra, néhol zivatar is kialakulhat. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, majd késő délutántól északkeletire, északira fordul.

A levegő 15 és 22 fok közé melegszik.

(Forrás: OMSZ)

Kedden kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd egyre többfelé válik szakadozottabbá a felhőzet, de főként az Alföldön még az esti órákban is sok felhő valószínű. Napközben egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél gyakran megélénkül.

Éjszaka a minimum hőmérséklet 8 és 15, nappal a maximum többnyire 17 és 22 fok között valószínű, de északkeleten ennél melegebb is lehet.

(Forrás: OMSZ)

Szerdán az ország nagy részén átmenetileg csökken a felhőzet, a nap második felében azonban nyugat felől ismét erős felhősödés kezdődik. Napközben elszórtan – főként keleten – , késő délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Éjszakai 8 és 14, nappal többnyire 18 és 23 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei, de északkeleten ennél melegebb is lehet.

(Forrás: OMSZ)

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. Egyre inkább keleten fordulhat elő eső, zápor, délután már ott is egyre kevesebb helyen lehet számítani csapadékra. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél több helyen megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

(Forrás: OMSZ)

Pénteken hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek, ezek feloszlását követően gomolyfelhős, napos idő várható. Néhol zápor kialakulhat. A délire forduló szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.