Bakondi: Magyarország maga dönt migrációs politikájáról

 

Magyarországnak sem Brüsszelből, sem más központokból nem mondhatják meg, hány migránst kell befogadnia -–mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.Bakondi György közölte: a Frontex legfrissebb adatai szerint idén jelentősen erősödött a migráció Törökország felől a balkáni útvonalon. Továbbá Olaszországban baloldali fordulat zajlott le és az új kormány migrációs politikájában már „európai szintű megoldásról”, „szolidaritásról” beszél.


Ez azt jelenti, hogy megnyitják a kikötőket, befogadják a Líbiából, Tunéziából érkezőket, majd ismét be akarják vezetni a kötelező migránskvótát, amelyik tagállam pedig ezt nem fogadja el, az pénzbüntetésre számíthat – tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta, ezek az erők még az új Európai Bizottság megalakulása előtt nehezen visszafordítható helyzetet kívánnak teremteni.

De a magyar kormány és a magyar társadalom már kinyilvánította, mi erről a határozott véleménye: szó sem lehet arról, hogy valahol egy központban döntsék el, kikkel kell együtt élnünk – szögezte le Bakondi György.