Magát filmezte M. Richárd a Dózsa György úti halálos baleset okozásakor

 

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a Dózsa György úti gázolásként ismert halálos balesetről. Egy most bemutatott videón az látszik, hogy a tragédia okozásával vádolt M. Richárd a mobiltelefonjával videózta magát a balesetet megelőző másodpercekben, vagyis szelfizett. A tragédiában ketten veszítették életüket. M. Richárd az első perctől fogva tagadja, hogy ő lenne a felelős. A pszichológiai vizsgálat szerint a férfi súlyos személyiségzavarban szenved – közölte az M1.

Új bizonyítékot mutatott be a Dózsa György úti ámokfutóként ismertté vált M. Richárd tárgyalására az ügyész. Egy korábban még nem publikált videófelvételt hozott magával, amit a bíróság a tárgyaláson levetített.

Magát filmezte közvetlenül a baleset előtt

A felvételen az látszik, hogy M. Richárd magát filmezi a baleset előtti másodpercekben, miközben luxusautójával óránkénti 140 kilométeres sebességgel száguld. A 10 perces felvétel 25. másodpercében történik az ütközés, az utána következő részt a bíró kegyeleti okokból már nem játszotta le.

Az egyik vétlen áldozat családjának jogi képviselője szerint a szelfi tökéletesen illeszkedik az M. Richárd elleni bizonyítékok sorába.

A vádlott annak ellenére, hogy pár másodperc múlva bekövetkezik a halálos baleset, teljes nyugodtsággal, borzasztó nagy sebességgel vezeti a gépjárművét, és mindvégig, lényegében nyugodt magatartást tanúsít, és arra koncentrál, hogy a szelfin jó megjelenést nyújtson – mondta Szabó Eszter sértetti jogi képviselő a tárgyaláson.

A bíró felolvasta a vádlott pszichológiai vizsgálatáról készült szakértői jelentés főbb megállapításait is. Ezekből kiderül, hogy M. Richárd

súlyos személyiségzavarban szenved.

Nem tudta, hogy pszichés okból alkalmatlan a járművezetésre, tehát az elsőrendű vádlott nem volt tisztában azzal, hogy pszichopátiája miatt veszélyes járművet vezetnie, s ez nem róható fel – közölte Varga Bea bíró.

 Összeroncsolódott személyautók egy buszmegállóban a fővárosi Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében 2017. május 15-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Összeroncsolódott személyautók a fővárosi Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében 2017. május 15-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Az igazságügyi pszichológus szakértő kizárta, hogy M. Richárd elmebeteg lenne

Emlékeztetett ugyanakkor arra a szakértő, hogy közlekedési büntetőpontjai miatt a férfinak korábban utánképzésre kellett mennie, ez azonban nem hozott eredményt.

A 2017 májusában történt, két halálos áldozattal járó Dózsa György úti baleset tárgyalása december 3-án folytatódik.