Elhunyt Riz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere

 

Elhunyt Riz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere – közölte Tarlós István főpolgármester csütörtökön az MTI-vel. A Fidesz és a Jobbik közleményben fejezte ki részvétét.

Tarlós István közleményében azt írta: Riz Levente egyik legközelebbi munkatársa volt, ezért halála számára személyes veszteség is.

Riz Levente 2006 óta volt a XVII. kerület polgármestere és a Fővárosi Közgyűlés tagja.

(Fotó: MTI)

(Fotó: MTI)

Közös munkánk során tapasztaltam, hogy minden törekvése, minden kerületéért és a fővárosért tett intézkedése Budapest érdekeit szolgálta” – írta a főpolgármester, őszinte részvétét nyilvánítva az elhunyt családjának.

Riz Leventét, Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti – áll a közleményben.

A Fidesz a polgármester halálhírével kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a hatalmas munkabírású, elkötelezett, kiváló polgármester 2006 óta vezette a főváros XVII. kerületét, az ott élők nagy arányban támogatták az általa elvégzett munkát.

Halálával igaz barátot, tapasztalt szövetségest és nagyszerű polgármestert veszítettek el – írták.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „amikor egy 45 éves, tervekkel teli ember meghal, akkor ott nincs politika, csak döbbenet”. A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki Riz Levente családjának – tette hozzá.