Jelentős fejlesztések valósulnak meg az oktatásban

 

Egyre több óvoda, bölcsőde és iskola újul meg az országban. Nagykanizsán tornateremmel bővül egy óvoda, a fővárosban pedig modern játszóteret kapott egy intézmény. Zalaegerszegen műfüves pályát kaptak az iskolások, Érden pedig egy új iskola alapkövét tették le – közölte az M1 Híradó.

Két csoportra osztva 80 óvodás jár jelenleg a nagykanizsai Pallini óvodába. Szeptember végére elkészül a harmadik óvodai szoba is, így kisebb csoportokban nagyobb figyelem jut rájuk.


100 millió forintból tornaterem is épül és új tetőszerkezetet és nyílászárókat is kapott az óvoda.

„Tudnunk kell azt, hogy a gyermekeink a jövőnk. Tehát akkor, amikor egy bölcsődét újítunk fel, vagy építünk egy újat vagy éppen óvodát – természetesen az iskolákra is vonatkozik csak nem hozzánk tartoznak már  akkor mindig a jövőnkbe fektetünk be” – közölte Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Zalaegerszegen az új műfüves pályát vehették birtokba a Liszt Ferenc Általános Iskola diákjai, amit az önkormányzat több mint 2 millió forinttal támogatott.

„Az iskolákat sem hagyjuk magukra, hiszen bár nem mi vagyunk a fenntartók, de mégis fontosnak tartjuk, hogy egy olyan városban, ami 1996 óta a nemzet sportvárosa címmel rendelkezik, ott olyan hátteret biztosítsunk, ami lehetőséget biztosít a gyermekeknek, a jövő nemzedékének, a jövő Zalaegerszegének arra, hogy egészséges életmódot éljen” – mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Érden pedig már a város ötödik középiskoláját építik. Az egyházi fenntartású Batthyány Általános Iskolát bővítik majd egy új szárnnyal és egy sportcsarnokkal. Az alapkő letételen a polgármester arról beszélt, hogy amióta átvették a város vezetését a balliberális oldaltól, csaknem 140 milliárd forintot fordítottak a város fejlesztésére a kormány segítségével, köszönhetően a Modern Városok Programnak is. Ennek újabb bizonyítéka az iskola bővítése.

„Az egyházi iskolák ilyenek olyan helyek, ahol tisztelik a tudást, de tisztelik a másik embert is, ahol a hit, a remény, a szeretet emberséges embert formál. A hazájukat, a családjukat, a helyi közösségüket szerető és tisztelő embereket” – tette hozzá T. Mészáros András, Érd polgármestere.

Ezek a beruházások mind részei a kormány Nemzeti Köznevelési és Infrastruktúra Fejlesztési Programjának, amely során 276 milliárd forintból 800 helyszínen történnek beruházások – közölte az M1 Híradó.

A címlapfotó illusztráció.