Rendkívüli

Videón az autós üldözés a Nagykörúton – tizenhét piroson hajtott át és két rendőrautót is összetört az eszeveszetten száguldozó ámokfutó

BKK: Húsvétkor is szabad a rakpart

Az ünnepi hosszú hétvégén ismét autómentes lesz a Pesti alsó rakpart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint március 29. (Nagypéntek) reggeltől április 1. (Húsvéthétfő) estig a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakaszt.

A látogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét, ráadásul ismét kikerülnek a rakpartszakaszra a tavalyról jól ismert, népszerű, lazacszínű székek – írták.

A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra.

Kapcsolódó tartalom

Az érintett rakpartszakaszra a csütörtökről péntekre virradó éjszakától kedd hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A BKK felhívta a figyelmet: a mozogni és kikapcsolódni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni, a megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni; az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők pedig a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartot.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ajánljuk még