Megkezdődtek a Semmelweis Egészségnapok

 

Elindult a Semmelweis Egészségnapok rendezvénysorozat – jövő júniusig összesen 10 alkalommal várják az idén 250 éves Semmelweis Egyetem szakemberei az érdeklődőket. A rektor szerint a megelőzés, a tanácsadás, az ismeretterjesztés, az egészségmegőrzés a cél. Minden alkalommal más téma kerül a középpontba, a folytatás október 4-én lesz – tájékoztatott az M1 Híradója.

Vérnyomást és vércukorszintet mértek, testzsír- és izomösszetételt elemeztek az Elméleti Orvostudományi Központban, az első Semmelweis Egészségnapon.

Az ingyenes szűrővizsgálatokra már előzetesen több százan regisztráltak.

A testállapotfelmérés mindössze néhány percig tartott. Az eredményt a szakemberek kiértékelték és tanácsokat is adtak. A szűrővizsgálatok mellett művészetterápiás bemutatókat is tartottak.

Az egészségnapon több előadást is tartottak a mentális betegségekről. Egyebek mellett az alkohol-, drogfüggőségről, a hiperaktivitásról vagy például az alvászavarról – közölte az M1.

Mostantól rendszeresen tartanak egészségnapot a Semmelweis Egyetem klinikáin. Jövő nyárig még további kilenc hasonló program lesz. Az intézmény ezzel is ünnepli 250 éves jubileumát.

„A célunk az, hogy egyrészt a Semmelweis Egyetem hatással tudjon lenni a lakosságra az oktatási és a klinikai tapasztalatán keresztül. Azaz aktívan részt tudjunk venni a prevencióban, a megelőzésben és adott esetben mihamarább a gyógyítás megkezdődhessen. Ezeknek az ismereteknek a megfelelő módon történő kommunikálása hosszú távon nagyon sok emberéletet tud megmenteni.” – fogalmazott Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

A következő Semmelweis Egészségnap október 4-én lesz.

A rendezvény ingyenes, de előre regisztrálni kell az egyetem honlapján.

A címlapfotó illusztráció.