Formálódnak a második és harmadik családvédelmi akcióterv részletei

 

Formálódnak a második és harmadik családvédelmi akcióterv részletei – erről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Néhány napja már Novák Katalin államtitkár is említette, hogy lehet folytatása a családvédelmi intézkedéseknek. Az első akcióterv július 1-én indult, ahogy az várható volt, a 10 millió forintos babaváró támogatás a legnépszerűbb, ezt bő két hónap alatt már 31 ezer család igényelte – közölte az M1 Híradója.

Népszerű a júliusban indult családvédelmi akcióterv. A 10 millió forintos kamatmentes, szabad felhasználású babaváró hitelt már 31 ezren, az autóvásárlási támogatást 22 ezren igényelték. És sokan, 7700-an kérelmezték a jelzáloghitel csökkentését is.

Az első helyen a családok vannak az én számomra”– ezt mondta pénteken Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorában. Közölte, már formálódnak a második és a harmadik családvédelmi akcióterv részletei is. A miniszterelnök közölte, a kormány feladata, hogy minden segítséget megadjon a fiataloknak a gyermekvállaláshoz, erre pedig azért van lehetőség, mert a magyar gazdaság jól teljesít.

A babaváró hitelt a bankoknál, az autóvásárlási támogatást a Magyar Államkincstárnál kell igényelni. Az ügyintézés ingyenes, a családok egyszerre több különböző segítséget is kérhetnek.