Száznál is több programmal vár az őszi Nyitott Balaton

 

Idén 284 szálláshely és 140 étterem, pincészet, büfé, cukrászda csatlakozott a Nyitott Balaton őszi akcióhoz, amelynek keretében november 10-ig több, mint száztíz programot szerveznek – közölte a Balatoni Turizmus Szövetség.

Az idén 11. alkalommal megszervezett akció középpontjában a balatoni borok, ételek és aktív programok állnak – ismertette Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke a közleményben.

Az összefogás célja annak bizonyítása, hogy van miért a Balatonhoz utazni ősszel is, az egész régiót átfogó kampányt a szüreti időszakhoz és a Márton-napi eseményekhez igazították – tette hozzá.


A BTSZ programajánlója szerint a szeptember eleji szüreti mulatságokkal kezdődő őszi akció idején minden hétvégére jut egy-egy balatoni fesztivál. Ilyen például a siófoki Sör- és csülökfesztivál, az Alsóörsi horgásznap és a Halfőzőverseny, a Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra, a siófoki Halfesztivál, a balatonföldvári Töklámpások éjszakája, a Tök jó Zalakaroson programsorozat vagy a Márton-napi családi fesztivál Hévízen.

A Balaton körül több helyen szerveznek vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákat is, amelyeket összekötöttek pecsétgyűjtő, tókerülő élménytúrával – mondta Fekete Tamás.

A programokról további részletek a nyitottbalaton.hu oldalon találhatók.