Mentálhigiénés napot rendez a Semmelweis Egyetem

 

Interaktív mentálhigiénés napot rendez szeptember 14-én a Semmelweis Egyetem, ahol az előadások mellett számos személyiségfejlesztő, illetve hozzátartozói csoporthoz csatlakozhatnak a részvevők – mondta az egyetem pszichiátriai és pszichoterápiás klinikájának szakorvosa szerdán az M1-en.

Hermán Levente hozzátette, az ingyenes rendezvény helyszíne az orvostudományi egyetem Tűzoltó utcai épülete lesz.


Elmondta, szombaton reggel 10-től este 9-ig két előadóteremben folyamatosan a mentálhigiénia témakörében tartanak előadásokat szakemberek, emellett a résztvevők számos önismeretet fejlesztő és lelki egészséget támogató technikát is kipróbálhatnak.

A demenciával küzdők hozzátartozóinak külön csoportot hoznak létre, illetve készülnek egy standdal, ahol egész nap válaszolnak a betegséggel kapcsolatos kérdésekre – ismertette. Hermán Levente hozzátette, az ingyenes rendezvény helyszíne az orvostudományi egyetem Tűzoltó utcai épülete lesz.

A pszichiáter szakorvos hangsúlyozta, a lelki egészség nagyon fontos része az életének, a gyorsan változó világban pedig olyan új faktorok jelennek meg, amelyekre nincsenek felkészülve az emberek. Ennek jegyében többek között arról lesz szó az előadások során, hogy a digitalizáció hogyan változtatja meg a családi közösség mindennapjait – mondta Hermán Levente.