Folytatódik az Auróra-ügy – Az Egyesült Államokig terjedt a szórakozóhely bezárásának a híre

 

Amerikai demokrata szenátorok adtak ki közleményt a józsefvárosi szórakozóhely bezárása miatt.

Létezik egy budapesti szórakozóhely, amelyet az önkormányzat bezárat, mert drogot találnak a helyszínen. A környékbeli lakosok panaszt tesznek az állandó hangoskodás miatt. Ezután a józsefvárosi kocsma bezárásának híre az Egyesült Államokig terjedt.

Olyannyira, hogy nemrégiben demokrata szenátorok egy közleményben vállaltak közösséget az Auróra nevű szórakozóhellyel, mely hatósági eljárás alatt áll.


A környéken lakók szerint a szórakozóhely elcsúfítja az utcaképet,

nemcsak az épület, hanem az odajárók viselkedése is több mint zavaró.

Nagy létszámmal szállt ki a rendőrség

Volt egy drograzzia, a rendőrség viszonylag nagy létszámmal kiszállt, és találtak is kábítószert. Akkor figyeltünk fel először arra, hogy ennek a működése aggályos, hiszen

Isten őrizz, hogy az én gyerekem egyszer oda betévedjen

– nyilatkozta Sára Botond, Józsefváros polgármestere az M1 Világ című magazinjában.

A rendőrség indítványozta a hely működésének felfüggesztését. Emellett a környező lakók is panaszkodtak.

Több társasház jelezte, hogy este zavaró, és nem tudnak ott élni az emberek. Hét társasház közgyűlésen arról döntött, hogy a jegyzőt arra kéri, hogy a működését, az éjszakai nyitva tartását ennek a helynek korlátozza este 10 órára” – mondta Sára Botond.

Amerikai demokrata politikusok álltak ki az Auróra mellett

A sorozatos problémák ellenére nemrég amerikai demokrata politikusok álltak ki az Auróra működése mellett.

Csak azt tudom feltételezni, hogy itt valamilyen politikai háttérszándék van. Minél több demokrata politikus érdeklődik az ügy iránt az Egyesült Államokban, annál biztosabb vagyok abban, hogy jó úton járunk” – vélekedett a polgármester.

Józsefváros nem tervezi, hogy reagál a közleményre, hiszen azt az amerikai demokrata politikusok nem a kerületnek címezték.

 

(Forrás: M1) (Forrás: M1)

Folytatódik az ügy

Cserébe azt tudom ígérni, hogy én se fogok beleszólni, hogy az Egyesült Államokban vagy Washingtonban mi történjen. Józsefvárosban ideológiai nézettől és társadalmi helyzettől függetlenül mindenkinek be kell tartani a helyi közösségi együttélési szabályokat” – hangsúlyozta Sára Botond.

Józsefvárosban az Auróra ügye még folytatódik, a kerület vezetésének hozzáállása azonban az amerikai demokrata közlemény hatására sem változott meg. Ők

elsősorban nem a Józsefvárosban szórakozókat, hanem a Józsefvárosban élőket támogatják.