Harmadszor lesz demográfiai csúcs Budapesten

 

Harmadik alkalommal rendeznek Budapesten demográfiai csúcsot, csütörtökön és pénteken politikusok, tudósok, egyházi képviselők és közszereplők tartanak előadásokat és cserélnek tapasztalatot a demográfiai kihívásokról – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke és Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó a 3. Budapesti Demográfiai Csúcsról tartott sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2019. szeptember 2-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó a 3. Budapesti Demográfiai Csúcs beharangozó sajtótájékoztatóján a Várkert Bazárban (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Novák Katalin közölte, a Várkert Bazárban rendezik meg – a 2015-ös és 2017-es találkozó folytatásaként – a III. Budapesti Demográfiai Csúcsot, amelyre minden kontinensről érkeznek előadók.

A rendezvény célja napirenden tartani korunk egyik legnagyobb kihívását, a demográfiai kérdést, mert a jövőt az határozza meg, kik fognak Európában élni, lesz-e keresztény Európa, a magyarok számára pedig ez különösen fontos kérdés, mert a magyarok sorsa itt, Európa szívében elválaszthatatlan Európa sorsától – fogalmazott az államtitkár.

A címlapfotó illusztráció.