Több ezer gyorshajtót kapcsoltak le egy hét alatt

 

Több mint 2300 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség a múlt héten tartott országos sebességmérő akcióban. Közel 10 ezer autós lépte túl a megengedett sebességhatárt.

A rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves terve alapján augusztus 12-től augusztus 18-ig tartotta meg a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek kiszűrésére irányult

A rendőrség honlapján elérhető adatok szerint az egyhetes ellenőrzés alatt összesen 9778 gépjárművezető sebességtúllépését dokumentálta a rendőrség; 7296 esetben leállítás nélkül rögzítették a jogsértést, míg a helyszíneken 2350 esetben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, további 132 esetben szabálysértési, illetve közigazgatási eljárást indítottak.


A statisztikák szerint a közutak legfőbb gyilkosa a gyorshajtás, ezért a rendőrség ellenőrzésekkel és figyelemfelhívó kampányokkal küzd azért, hogy minél többen közlekedjenek szabályosan, és minél kevesebben szenvedjenek balesetet, hogy mindenki hazaérjen.

A következő közlekedésbiztonsági akcióra szeptember 20-21 között kerül sor. A ”Focus on the Road” (Figyelem az útra”) ellenőrzés a figyelemelvonó tényezők visszaszorítására irányul, mint például a menet közbeni mobilozás, vagy üzenetküldés.