Újabb öt évre Baán László lesz a Szépművészeti Múzeum főigazgatója

 

Újabb öt évre, 2024. november 30-ig Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum jelenlegi főigazgatóját bízta meg az intézmény vezetésével Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a főigazgatói álláshelyre kiírt pályázat eredményes lezárulta után – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Baán László 2004 óta vezeti a Szépművészeti Múzeumot, ezen időszakban az intézmény a leglátogatottabb magyar múzeummá vált. Vezetése alatt számos, nemzetközileg is rangos kiállításnak adott otthont a Szépművészeti Múzeum.

A közlemény szerint az újraegyesített Szépművészeti Múzeum–Magyar Nemzeti Galéria kiállítási terveiben az elkövetkező években is nagy érdeklődésre számot tartó tárlatok szerepelnek: egy egyiptomi fáraósír feltárását bemutató kiállítástól El Grecón, az angol preraffaelitákon és Matisse-on át Gulácsyig.

2023-ra a Liget Budapest projekt keretében elkészül az Új Nemzeti Galéria világszínvonalú épülete, amely a legkorszerűbb bemutatási körülményeket fogja biztosítani az újraegyesített intézmény 19–20. századi és kortárs, magyar és nemzetközi anyagának – tudatták.