Edinburgh is felkerül a Wizz Air térképére

 

A Wizz Air decemberben új járatot indít Budapest és Skócia fővárosa, Edinburgh között. Az új úti cél a légitársaságnak Skóciában a második, míg Nagy-Britanniában a nyolcadik desztinációja lesz Budapestről.

 

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az új edinburgh-i járatra már 7190 forinttól (24,99 euró, 21,99 font) kaphatók jegyek, ami az üzleti és a szabadidős utazók számára egyaránt vonzó célponttá teszi a látnivalókban gazdag régiót, a skót turisták számára pedig a magyar fővárost.

Edinburgh számos látnivalóval várja a magyar turistákat: a kelta és középkori emlékeket őrző város látványát és hangulatát meghatározzák dombjai, katedrálisai és a város jelképének számító vár jellegzetes kőtornyai. A skót szoknya és skót duda itt a mindennapok része, csakúgy, mint a híres sétálóutcája, a Royal Mile hangulatos bárjai és teraszai.

Edinburgh fontos kulturális központ is, egész évben egymást érik a fesztiválok, de a város képzőművészeti, irodalmi és zenei múltját számos múzeum, emlékhely, sőt pub is őrzi.

Edinburgh a Wizz Air negyedik új úti célja az idén Budapestről: az előző hónapokban London–Gatwick, Oslo és a spanyolországi Castellón vált elérhetővé a magyar fővárosból. 2019 első hét hónapjában a Wizz Air több mint 3,2 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi járatain, ami 7 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. A légitársaság járatai Budapestről és Debrecenből már 82 útvonalon repülnek 30 országba.