Nacsa: A baloldal mindenre hajlandó a hatalomért

 

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata parlamenti képviselő szerint a baloldal a pénzért és a hatalomért mindenre hajlandó. A politikus a Fidesz-KDNP nevében tartott hétfőn sajtótájékoztatót, ahol kérdést kapott arról a hírről, amely szerint hangfelvételek bizonyítják, hogy Varju László (DK) pénzt ajánlott az újpesti korábbi szocialista Horváth Imrének a visszalépésért a tavalyi országgyűlési választáson.

A KDNP politikusa azt mondta: a baloldal a pénzért és a hatalomért mindenre hajlandó, „Gyurcsányék 2010 előtt és most is ezt csinálják, nem változott semmi”.


Korábban a PestiSrácok egy hangfelvételre hivatkozva úgy fogalmazott, hogy tavaly a DK-sok „megpróbálták megvenni, és amikor ez nem ment, akkor megfenyegetni” a volt MSZP-s Horváth Imrét.

A Hír TV honlapján azt írták, hogy választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség annak a hangfelvételnek a tartalma alapján, amelyben költség- és kártérítést, illetve egyéb „okosságot” ajánlott fel Varju László Horváth Imrének. Horváth Imre „nem állt kötélnek”, és biztosította Varju Lászlót, hogy egyéni baloldali jelöltként indul az országgyűlési választáson.

A PestiSrácok megjegyezte, hogy Horváth Imre végül nem jutott be az Országgyűlésbe, Varju László viszont igen.