Fidesz-KDNP: A kormány tiltsa be a szennyvíziszap behozatalát

 

A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy tiltsa be a külföldi szennyvíziszap behozatalát az országba, és vizsgálja meg, hogy abban milyen baloldali üzleti körök érdekeltek – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata parlamenti képviselő.

A politikus kijelentette: a kormánypártok egyetértenek a kabinet céljával, hogy „Magyarország nem kér más szennyeséből”, még akkor sem, ha ezt uniós szabály lehetővé teszi.

Úgy tűnik, hogy ezeket a kiskapukat kihasználva baloldali üzleti körök gazdagodnak azon, hogy ide hordják más szennyesét – jelentette ki. Emlékeztetett azon sajtóhírekre, amelyek szerint „a baloldal egyik embere, a Bajnai-Gyurcsány-korszak egyik tanácsadója, Winkler Gyula és köre profitál abból, hogy itt rakják le más ország szennyesét”.

A baloldal mindig ezt csinálja: akár Magyarország és a magyar emberek életminőségének árán is hajlandó kiárusítani az országot – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

Hangot adott azon meggyőződésének, hogy a hatóságoknak nem szabad engedélyt adniuk külföldi szennyvíziszap Magyarországra hozatalára, és az eddig kiadott engedélyeket is felül kell vizsgálni.

A címlapfotó illusztráció.