A tompai, nagylaki, és kiszombori határátkelőhelyeken nem kell várakozni

 

A vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki több Csongrád megyei határátkelőhelyen vasárnap délelőtt.

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki több Csongrád megyei határátkelőhelyen vasárnap délelőtt – tájékoztatta a térségi rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia elmondta, a teljes kapacitással üzemelő röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsik és az autóbuszok számára a kilépő oldalon kétórás, a belépőn egyórás a várakozás.

Az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen mindkét irányban két órát, a röszkei közúti határátkelőn a Szerbia felé tartóknak egy órát kell várakozniuk. Szintén egyórás a sor Románia felé a csanádpalotai autópálya-átkelőn – ismertette.

A gyorsabb határátlépés érdekében az utazók Szerbia felé választhatják a tompai határátkelőhelyet, ahol nincs érdemi várakozás vagy a kisebb átkelőket. A Románia felé tartóknak érdemes a nagylaki vagy a kiszombori átkelő felé kerülniük – közölte a szóvivő.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.