Retró hétvégével várja a vasútbarátokat a Balaton északi partja

 

Július második, valamint augusztus első hétvégéjén a MÁV-START és a MÁV Nosztalgia retró hétvégével várja a vasútbarátokat. Nohab és Szergej mozdonyokkal közlekednek a vonatok Székesfehérvár és Tapolca között. A hétvégék különlegessége, hogy a hatvanas-hetvenes évek színterve alapján fényezett vékonycsíkos gyorsvonati kocsik, évtizedek óta először fognak korhű színterv alapján fényezett mozdonnyal közlekedni.

Az első hétvégén a MÁV-START 408 224-es, a második hétvégén a MÁV Nosztalgia gyári festésű 408 219-es Púpos mozdonya fog közlekedni a Balatonnál – írta közleményében a MÁV.

A MÁV-START régi festésű 628 194-es Szergej mozdonya Tekergő gyorsvonatok élén lesz látható. Mivel a Szergej mozdony a szerelvényben közlekedő InterCity kocsi légjavító berendezését nem tudja energiával ellátni, ezért a vonatban a MÁV Nosztalgia villamos fűtőkocsija is közlekedik.


A MÁV Nosztalgia 618 001-es pályaszámú, gyári festésű Nohab mozdonya mindkét hétvégén, szombaton és vasárnap a Székesfehérvárról 9 órakor induló 1972-es számú Tekergő gyorsvonatot továbbítja Tapolcáig, ahova 11:19-re érkezik. Innen 12:38-kor indul vissza 16906-os Tekergő gyorsvonatként, és 14:57-re ér Székesfehérvárra, majd a járat innentől villamos vontatással folytatja útját Záhony felé – folytatták.

A szerelvény a tervek szerint szombaton a zöld poggyászkocsival kiegészített, jelen kornak megfelelő arculatú kocsikból, vasárnap vékony csíkos, retró megjelenésű Rába gyorsvonati kocsikból fog állni, utóbbit Budapest-Déliből Székesfehérvárig várhatóan az 431-001-es pályaszámú eredeti festésű villanymozdony vontat.

További információkat a MÁV-csoport honlapján találhatnak.