A hétvégén is marad a szokásosnál hűvösebb idő

 

A hétvégén is marad az ilyenkor megszokottnál hűvösebb idő, többfelé csak 20 fok körül alakulnak a maximumok. Emellett várható zápor, zivatar is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken délelőtt elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan eső, zápor, az Alpokalján esetleg egy-egy zivatar. Délután már a Tiszához közelebb is előfordulhat helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is. A szél élénk, zivatar környékén átmenetileg erős lehet.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10–16 fok között alakul, Nyugat-Magyarországon lesz enyhébb a reggel, de az északi völgyekben, a Nyírségben és az Alföld homokhátságain ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20–26 fok között várható.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar, akár több alkalommal is. Néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet általában 11–16, a maximumhőmérséklet 19–25 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap a Dunántúl nagy részén többórás napsütés várható, keletebbre ugyanakkor kevesebb napsütésre van kilátás. A Dunántúlon néhol, másutt többfelé valószínű zápor, zivatar. A szél nagy területen erős lesz, a Dunántúl nyugati részén néhol viharossá fokozódik.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A leghidegebb órákban 12–17 fok lesz. Napközben 20–25 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.