Világháborús robbanótest miatt vasúti korlátozások várhatóak csütörtökön

 

Egy második világháborús robbanótest hatástalanításának idejére, várhatóan több órára lezárják csütörtökön a Rákospalota-Újpest vasútállomást, illetve a vonatközlekedés korlátozása várható nap közben a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese szerdán az MTI-t.

A vágányfelújítási munkálatok közben előkerült második világháborús robbanótest  a Rákospalota-Újpest vasútállomáson (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A vágányfelújítási munkálatok közben előkerült második világháborús robbanótest a Rákospalota-Újpest vasútállomáson (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Kavalecz Imre közölte: éles második világháborús bombát találtak a munkások szerdán este a Rákospalota-Újpest állomás vágányfelújítási munkálatai közben. A hatóság tájékoztatása szerint a robbanószerkezetet előreláthatóan csütörtökön hatástalanítják, ami akár három órát is igénybe vehet. Erre az időre le kell zárni az állomást – ismertette.

Közlése szerint a pontos részleteket a tűzszerészeti szolgálat és a rendőrség határozza meg, a vasúttársaság pedig ezt követően dönt a korlátozásokról.

Amint az intézkedési terv elkészül, a vasúttársaság azonnal közli az utasokkal az információkat a honlapján, illetve közösségi oldalán – tájékoztatott a sajtóügyeletes