Szelfizéssel jótékonykodhatunk a hazai fesztiválokon

 

Négy hazai fesztiválon, a VOLT-on, a Balatonsoundon, a Strand és a Sziget Fesztiválon hívja fel a fiatalok figyelmét az autizmussal élőkre az Út a Mosolyért Alapítvány – mondta az alapítvány elnöke szerdán az MTI-nek.

Szijjártó-Nagy Szilvia kiemelte, hogy az autizmussal élő emberek sok odafigyelést és törődést igényelnek, speciális élethelyzetüket a fiatalok azért érthetik meg könnyebben, mert ők a legnyitottabb korosztály.

Kampányuk lényege, hogy a Mol Nyrt. ötszáz forintot fizet minden feltöltött kép után az első Autista Krízisház és Oktatási Központ létrehozásához; a fényképeket az #együttazautistákért hashtaggel várják a közösségi oldalaikon.

Az alapítványnak a központ létrehozásával az a célja, hogy hosszú távú megoldást tudjanak nyújtani az autizmussal élők számára. A fesztiválokon való részvétel és az autizmusra való figyelemfelhívás is a célkitűzés része.

Szijjártó-Nagy Szilvia kiemelte azt is, hogy a tavaly decemberben indított 13 616-os adományvonalukra várják a hívásokat. Egy hívás ötszáz forinttal támogatja az alapítvány célkitűzéseit.

Elmondta azt is, hogy tavaly szintén négy nagy hazai fesztiválon voltak jelen kampányukkal, amely nagy sikert aratott.

A címlapfotó illusztráció.