Visszatér a nyár a héten

 

Hétfő éjjel nagyrészt erősen felhős marad az ég, északkeleten lehet kevesebb a felhő. Egyre kisebb területen várható eső, zápor, főként kezdetben zivatar, de helyenként még reggel is eshet. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 14 és 19 fok között alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Hétfőn napközben sok napsütés várható némi fátyolfelhőzettel, de délen és keleten több gomolyfelhővel. Eleinte többfelé majd egyre inkább csak a déli, délkeleti megyékben lesz zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, időnként erős lesz, valamint zivatar körül is lehet átmeneti szélerősödés. A hőmérséklet 27 és 32 fok közé emelkedik.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden túlnyomóan napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti szél időnként megélénkül. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 15 és 20, nappal a maximum 28 és 33 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szerdán túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő ígérkezik. Mérsékelt marad a légmozgás. Éjszaka 16 és 21, nappal 30 és 34 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Csütörtökön jobbára napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A nyugati, majd az északnyugatira forduló szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A hétvégén néhány fokkal alacsonyabb hőmérsékletre számíthatunk, érdemi csapadék nem lesz.