Zebmár és teve született a Magyar Nemzeti Cirkuszban

 

Valóságos bébi boom van a Magyar Nemzeti Nagycirkusz állatainál. A kánikula megtette a hatását, a társulat két egzotikus állata is világra hozta kicsinyét az elmúlt napokban. Az éppen Szegeden állomásozó cirkuszban szerdán egy mongol nőstény teve, pénteken pedig egy zebra és egy szamár házasításából született úgynevezett zebmár látta meg a napvilágot – közölte az M1 Híradója.

Hangos ovációval fogadta a szegedi közönség a Nemzeti Nagycirkuszt, amely 25 éves jubileumi előadásával járja az országot. Az állatos produkciók szerves részei a programnak.

A héten nemcsak a nézők előtt, hanem a kulisszák mögött is érdekes dolgok történtek az állatokkal.

Az édesanyja zebra, az édesapja pedig szamár. Tulajdonképpen hibrid állat, akinek csíkosak a lábai, felül pedig teljesen szürke – magyarázta a Híradóban ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója.

A társulat nagy meglepetésére vemhes zebrájuk egy zembárnak adott életet – vagyis a kicsi egy zebra és egy szamár utódja. A cirkuszigazgató elárulta, pont ebben a cirkuszban már tavaly is született egy másik zebmár.

Nehezen megvalósítható, hogy a szamár és a zebra találkozzon Afrikában, mivel ott nincsenek szamarak. A cirkuszban hiába tartják külön az állatokat, napközben együtt vannak egy hatalmas kifutóban, így foganhatott meg a zembár – mondta.

Nem a zebmár az egyetlen újszülött a cikruszban. Egy mongol nőstény púpos teve szerdán látta meg a napvilágot. Édesanyjának ő az első utódja.

A kiscsikók egy év után lépnek majd porondra, azonban a Cirkuszok Éjszakáján, július közepén megmutatják őket a nagyközönségnek. Egyelőre mindkét újszülöttnek nevet keresnek. A javaslatokat a közönségtől várja a cirkusz.