Hosszabb pihenőidővel védi a törvény a hőségben dolgozókat

 

Sok munkavállaló kénytelen a mostani hőségben, tűző napon dolgoznia, és olyanok is vannak, akik télen, zárt térben, a szobahőmérsékletnél jóval magasabb hőfokon látja el a feladatait. Szigorú minisztériumi előírások szabályozzák a munkáltatók szerepét. A vonatkozó szabályokról Muraközi Gergely szakjogász beszélt a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

A mostanihoz hasonló meleg napokra a munkavédelmi törvény gondol, amely a hőség mellett a nem kellően előrelátó munkáltatótól is védi a munkavállalókat – hangsúlyozta a szakjogász.

A dolgozók számára kánikulában is megfelelő munkakörülményeket kell teremteni (Fotó: MTI/EPA/Valentin Flauraud)

A dolgozók számára kánikulában is megfelelő munkakörülményeket kell teremteni (Fotó: MTI/EPA/Valentin Flauraud)

A munkáltató kötelezettsége olyan munkakörülményeket teremteni, amelyek a munkavállaló egészségét védik. Részletesen is meghatározták, hogy ez nagy meleg esetén mit jelent. Egy több faktorból álló számítással meghatározták, hogy pontosan mi minősül melegnek: a léghőmérséklet, a sugárzás, a páratartalom és a légmozgás is beleszámít az említett megfelelő körülményekbe – magyarázta.

Minél melegebb a munkahely, annál hosszabbak a szünetek

Ismertette: pontosan előírták, hogy szellemi munkánál például 21 és 24 fok közti hőmérsékletet kell tartani, könnyű fizikai munkánál ez az érték 19-21 fok, közepesnél 17-19, nehéz fizikai munka esetén pedig 15-17 fok közti hőmérsékletet kell biztosítani a munkavállalók számára.

Hozzátette: a hőmérséklet-tartományok mellett a többi tényezőt is szabályozták, azaz nem lehet például túl nagy huzatban vagy tűző napon dolgozni – akkor sem, ha a léghőmérséklet ezt megengedné.

Nem minden munkahelyen lehet betartani ezeket az értékeket, így ha az előírtnál magasabb hőmérséklet van, akkor kötelező óránként 5-10 perc szünetet tartani, közepes vagy nehéz fizikai munkánál pedig egy lépcsős sávrendszer írja elő a kötelező pihenőidőt – mondta a szakember, majd kitért az egyik szélsőségre is: nehéz fizikai munka esetén,

31 foknál nagyobb hőmérsékletnél óránként 45 percnyi pihenőt kell tartani,

hiszen rendkívül nagy mértékben kifárad az emberi szervezet.

Arról is beszélt: a munkáltatónak a pihenőidő mellett a védőitalról is gondoskodnia kell, ami víz vagy 4 százaléknál kisebb cukortartalmú, alkoholmentes ital lehet, a hőmérsékletük pedig 14-16 fokos – ezeket folyamatosan a dolgozók rendelkezésére kell bocsájtani tűző nap esetén.

Akár naptejjel is, de védeni kell a dolgozók testét

A mezőgazdasági munkások helyzetéről Muraközi azt mondta: a jogszabály ugyan nem írja pontosan elő, hogy mi minősül megfelelő védelmi eszköznek, de a cégeknek kötelező munkabiztonsági szakembert alkalmazni, ő pedig meg tudja ítélni, hogy az adott munka jellegéhez milyen eszközökre van szüksége a munkavállalónak a testi épségének biztosításához.

Ez akár azt is jelentheti, hogy a munkavállaló nem szenvedhet másod-harmadfokú égési sérüléseket, mert órákon keresztül a tűző napon állt – figyelmeztetett, majd kifejtette: ilyen esetekben hosszú munkaruhát, a tarkót is takaró kendőt, kesztyűt, esetleg naptejet kell használni.

A munkáltatónak meg kell teremteni a körülményeket a dolgozók testi épségének biztosításához (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Kiemelte:

a pihenőidőket árnyékban kell tölteni a dolgozóknak,

amihez zárt helyiséget vagy legalább egy sátrat biztosítson a munkáltató ülőalkalmatossággal kiegészítve, hogy a pihenőidő valóban a kikapcsolódásról szólhasson.

Munkahelyi baleset után automatikusan ellenőrzik a körülményeket

A munkaügyi ellenőrzések általában kombináltak, ahol nem csak a munkavállalók papírjait vizsgálják meg, hanem a megfelelő munkakörülményeket is, és

a kirívóan rossz feltételeken egy általános ellenőrzésen is megakad a revizor szeme

– fogalmazott.

Mint mondta, az ellenőrzések akár munkavállalók bejelentései nyomán is indulhatnak, erre az elmúlt években többször is volt példa, de a munkahelyi balesetek esetén automatikusan megvizsgálják annak eredetét, és ha kiderül, hogy a munkáltató nem biztosított megfelelő körülményeket, akkor súlyos bírságra számíthat.

A szükségszerűen megnyúló pihenőidővel kiesett munkával kapcsolatban Muraközi Gergely azt mondta: ilyenkor a túlóra szabályai alkalmazandóak, azaz a pihenőidő a munkaidő része. Ha a hőség miatt a munkát csak hosszabb idő alatt lehet elvégezni, mint normál időjárási körülmények között, akkor azt csal túlórában végezheti el a munkavállaló.

A címlapfotó illusztráció.