Befejezték a Hableány szemléjét

 

Befejezték a Dunából kedden kiemelt Hableány sétahajó szemléjét, amelynek során újabb holttest nem került elő – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján szerda éjszaka.

Azt írták, hogy a nyomozók az ügyészséggel együttműködve, szakértők bevonásával végezték a szemlét. A kutatásban részt vevők megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is folytatják a keresést.

Két hajó összeütközött Budapesten a Margit hídnál május 29-én este, az egyik jármű – a Hableány nevű kirándulóhajó, fedélzetén kétfős magyar személyzettel és harminchárom dél-koreai turistával – elsüllyedt.

Újabb áldozatot azonosítottak

A Dunai Vízirendészeti kapitányság munkatársai 2019. június 12-én késő délután a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán a vízből egy férfi holttestét emelték ki. A holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett férfi a 2019. május 29-én történt dunai hajóbaleset áldozata – írta honlapján a rendőrség.

A kutatásban résztvevők a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.