Többféle kedvezménnyel vonatozhatunk a Balatonhoz a turisztikai szezonban

 

A nyaralni és kirándulni indulók idén nyáron is az utazási igényekhez igazodó vonatok közül választhatnak a Balaton északi és déli partja, illetve a Velencei-tó felé egyaránt – közölte a MÁV-START, kiemelve, hogy érdemes megnézni a nyári főszezon kedvezményeit.

A MÁV-START a tavaly nyáron már népszerűnek bizonyult kedvezményekből állította össze ajánlatát a nyári szezonra. A kedvezménycsomag öt elemből áll: Vakáció bérlet és a dolgozói bérlet mellé váltható 33 százalékos kedvezményű menetjegy bármilyen belföldi utazáshoz használható; míg kifejezetten a balatoni utazásokra a nyári balatoni vonatok egy részére nyújtott peremidős kedvezmények, a Balaton Card kedvezménykártyába foglalt vasúti kedvezmény és a Balaton-bérlet vehető igénybe.

Vakáció bérlet a diákoknak

A 2015-ben bevezetett Vakáció bérlet a fiataloknak szól. Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára megvásárolható 15, 30, 60 vagy 90 napos kedvezményes bérlet korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-START mellett a GYSEV teljes belföldi hálózatán is. A Vakáció bérlet további előnye, hogy a bérlet mellé gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani, viszont fontos tudni, hogy a többi feláras vonat esetén (pl. InterCity, Expressz) a pót- és helyjegyek, helyjegyek megváltása alól nem ad mentességet. A köz- vagy felsőoktatásban részt vevő, érvényes magyar vagy nemzetközi nappali és esti tagozatos diákigazolvánnyal rendelkező tanulók, hallgatók válthatnak Vakáció bérletet (érvényes június 5-től).

33 százalékos kedvezmény a dolgozói bérlet mellé

Szeptember 30-ig 33 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a MÁV-START és a GYSEV belföldi hálózatán, akik utazásuk megkezdésekor érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkeznek. A vasúttársaság nyári akciója lehetőséget ad a naponta vagy rendszeresen ingázóknak arra, hogy nyáron az ország egyéb pontjaira is – legyen az a Balaton, a Velencei-tó, a Mátra vagy más úti cél – kedvezményesen vonatozzanak.

Balaton-bérlet

Budapestről a Balatonra korlátlan számú utazást biztosít a 30 napra váltható Balaton-bérlet. A Balaton partjára kedvezményes eljutási lehetőséget biztosító bérlet augusztus 15-ig vásárolható meg – írta a vasúttársaság közleményében.

A címlapfotó illusztráció.