Csepelre szállítják a Hableányt

 

Teljesen kiemelték a vízből a Hableány roncsát, a hajót Csepelre szállítják további átvizsgálásra.

A Hableány rendőrségi szemléje a mentési művelettel egy időben kezdődött el, hiszen a mentés közbeni változásokat is rögzíteniük kellett – közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A hajót a csepeli kikötőbe szállítják, ahol további rendőrségi, hajózási és nautikai vizsgálat veszi kezdetét. A rendőrség már napokkal ezelőtt kialakított a hajó számára egy speciális helyszínt, hogy minden nyomozati cselekmény zökkenőmentesen menjen.

A szóvivő arról is beszélt, hogy a mentési művelet során négy holttestet emeltek ki a roncsból, a halottak azonosítási protokollja folyamatban van. A jelenlegi információk szerint a holttestek között van a hajó magyar állampolgárságú kapitánya, illetve a hajó egyetlen leánygyermek utasa. Négy utast továbbra is keresnek, a belügyminiszter kérésére a rendőrség megduplázta az eltűntek keresésében részt vevő rendőri erők létszámát.

A balesetben az Országos Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást, az ügynek eddig egyetlen gyanúsítottja van, a szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitánya – hangsúlyozta Gál Kristóf. A szállodahajó egyéb okok miatt ismét Magyarországra érkezett, ahol a rendőrség újabb helyszínelést tartott. 

A Hableány kiemeléséről szóló cikkünket itt tudja elolvasni.