Strandidő lesz jövő héten is

 

A jövő hét elejétől a végéig sok napsütésben bízhatunk, legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Jellemzően 29 és 36 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Hétfőn napos idő lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél a Dunántúl északi felén megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Éjszaka 13 és 19 fok közé hűl, nappal 29 és 33 fok közé melegszik a levegő – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden is napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 15 és 20, nappal a maximum 29 és 33 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szerdán – a keddi naphoz hasonlóan – napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél megélénkül, az északnyugati megyékben meg is erősödik. Éjszaka 16 és 21, nappal 30 és 34 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Csütörtökön változatlanul napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, néhol alakulhat csak ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél megélénkül, Sopron és a Fertő körül meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A hétvégén is kitart az egész hétre jellemző strandidő.