Újabb holttestet hoztak fel a Hableány roncsából

 

Kedden a kora reggeli óráktól folytatódtak a Hableány roncsának mentési munkálataival kapcsolatos egyeztetések és felderítő merülések – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták: a szakemberek továbbra is kiemelt kockázati körülmények között dolgoznak, és tesznek meg minden azért, hogy a munkálatok sikerrel végződjenek. A magyar búvárok a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak, amelyet megjelöltek.

A holttest felhozatala – tekintettel az erős sodrásra és a nulla látási távolságra – bonyolult és nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben résztvevő szakembereket.

A délutáni merülés során, a részletes előkészítő tevékenység és a megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképp, sikerült a holttestet felszínre hozni. A mentési munkálatokban résztvevők elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, melynek kivitelezésén több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik – közölte a Terrorelhárítási Központ.