Azonosították a kilencedik áldozatot

 

A hétfő délután a Margit hídnál kiemelt holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a hajóbaleset kilencedik dél-koreai áldozata – közölte a rendőrség kedd reggel.

A szöuli külügyminisztérium szintén kedden pedig azt közölte, hogy a Hartánál hétfőn megtalált férfiholttest egy hatvanas éveiben járó dél-koreaié, aki eltűnt a dunai hajóbalesetben.

A szöuli külügyminisztérium közlése szerint a Hartánál megtalált holttest azonosítását a koreai és a magyar hatóságok közösen végezték el. A női holttest azonosítása még tartott, amikor a Budapesten dolgozó dél-koreai operatív csoport tájékoztatta a külügyminisztériumot – tették hozzá.

Május 29-én késő este a Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó összeütközött a Margit híd lábánál. A dél-koreaiakat szállító turistahajó felborult és másodpercek alatt elsüllyedt. A turistahajón 35-en tartózkodtak: 22 nő, 12 férfi és egy gyermek. A kapitányon és a matrózon kívül a többiek turisták, illetve idegenvezetők.

A balesetben kilencen meghaltak, hét embert kimentettek, 19-en eltűntek, köztük két magyar. A tragédiát heten élték túl a balesetet, őket már ki is engedték a kórházból.

A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a Duna teljes déli szakaszán.