Zivatar és 29 fok - fülledt időt hoz a jövő hét

 

Sok napsütésre számíthatunk, de a jövő héten is többször lesznek záporok, zivatarok. Meleg lesz, sokfelé 28-29 fokos maximumokra számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn a déli óráktól elszórtan, nagyobb eséllyel délen, délkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. Nagy területen megélénkül a szél, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A leghidegebb órákban általában 12-17 fok lesz, de északkeleten helyenként 8-10 fok is előfordulhat. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden, szerdán és csütörtökön mindenhol kisüt a nap. Elsősorban délután, este többfelé várható zápor, zivatar. Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökés is lehet.

A minimumhőmérséklet mindhárom nap 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 22-28, szerdán és csütörtökön 23-28 fok között alakulnak.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Pénteken a sok napsütés mellett északkeleten lehet több a felhő, és ott várható legnagyobb eséllyel zápor, zivatar, de összességében az előző napoknál már szárazabb idő várható.

A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 25-29 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.