Öt csapat kvalifikálta magát a robotépítési verseny döntőjébe

 

Kedden rendezték meg a World Robot Olympiad (WRO) 2019-es versenyszezonjának első regionális fordulója Debrecenben. Három korosztályból összesen öt csapat kvalifikálta magát a tatabányai nemzeti döntőbe, amely július 10-11. között lesz. A 2019-es versenyszezon témája: Smart Cities.

A Regular Elementary (12 év alattiak) korosztály altémája az „Okos személyszállítás”, a Junior (13-15 év közöttiek) korosztály altémája az „Okos világítás”, a Regular Senior (16-19 év közöttiek) korosztály altémája pedig az „Okos hálózat” – olvasható a szervezők sajtóközleményében.

Tíz csapat hat megyéből (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Pest, Bács-Kiskun) kettő csapat pedig Erdélyből, Nagyváradról érkezett a versenyre, így összesen tizenkét csapat csapat mérte össze tudását a három korosztályban.

A csapatok előre megírhatták a programot, ami alapján a robotnak egy versenypályán kellett a szabályban előírtak szerint teljesíteni a feladatot meghatározott időre. A robotot, aminek a teljesítményét szakértő bírók értékelték, a helyszínen, segítség nélkül kellett megépíteniük a csapattagoknak.

A regionális fordulókról a tatabányai nemzeti döntőbe juthattak tovább a csapatok, amit július 10-11. között rendeznek meg. Közülük kerülnek ki azok, akik a nemzetközi kvalifikációs kvóta alapján novemberben hazánkat fogják képviselni a győri világdöntőn.

A továbbjutott csapatok:

Regular Elementary korosztály (12 év alattiak)

•Gönczys Techguruk

Regular Junior korosztály (13-15 év közöttiek)

•Agóra Robotics

•TechNoLogic

Regular Senior korosztály (16-19 év közöttiek)

•RévAdy

•Runtim3rror

A címlapfotó illusztráció.