Vasárnap tovább melegszik az idő

 

Vasárnap napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul. Hétfőtől újra több helyen várható zápor, zivatar, illetve eső is.

Vasárnap éjjel délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, addig azonban gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Az éjszaka első felében még egy-egy zápor előfordulhat, majd ezt követően csapadék már nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás. Elsősorban keleten ködfoltok lehetnek. A késő esti 12, 17 fokról hajnalra 8 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Főként északon néhol zápor, zivatar kialakulhat. A Kisalföldön helyenként megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet 23 és 27 fok közé emelkedik.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét elején, hétfőn éjjel délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben csupán hosszabb-rövidebb napos időszakok valószínűek. Több helyen várható zápor, zivatar, illetve eső is. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 10, 16, nappal a maximum 19, 26 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden többnyire erősen felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Sokfelé várható zápor, szórványosan zivatar. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. Éjszaka 12, 17, nappal 19, 26 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szerdán többnyire erősen felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, de az ország keleti felében élénk délnyugati légmozgás lesz a jellemző. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 15, keleten 24 fok körül alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét második felében újra több napsütésben és magasabb hőmérsékleti csúcsértékekben bízhatunk.