Harckocsikkal, helikopterekkel és különleges bemutatókkal toboroz a honvédség

 

A Magyar Honvédség jövő hétvégén Budaörsön megrendezendő haditechnikai bemutatójának egyik célja a toborzás – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az M1-en.

Németh Szilárd azt mondta, a modern hadieszközök emberek nélkül nem használhatóak, ezért minden alkalmat megragadnak a katonák toborzására.

A technikai bemutatót a honvédelem napja alkalmából rendezik május 17. és 19. között. A program első napján iskolások látogathatnak el a bemutatóra, szombaton és vasárnap pedig családi nap lesz – ismertette.

Hozzátette, többek között bemutatják a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program eddig elért eredményeit, az újak mellett pedig a régi eszközöket is meg lehet nézni. A légierő és a szárazföldi haderők egyaránt bemutatkoznak. Előbbi például helikopterekkel, utóbbi leopárd harckocsikkal is érkezik.

A parlamenti államtitkár kitért arra is, újra elindult a fegyvergyártás Magyarországon. A kiskunfélegyházi gyárban jelenleg a kézifegyverek összeszerelése tart, a gyártás a második félévtől kezdődik. Az itt készített fegyverekkel elsősorban a honvédséget, rendőrséget, börtönőröket, pénzügyőröket szerelik fel – tudatta.

Németh Szilárd a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, a jövő hétvégi programon többek között lövészeti, járőr és kutyás bemutatókat tartanak, emellett díszelgés és katonazenekar is lesz, a fegyvereket pedig töltetlenül kézbe is lehet majd venni.

A címlapfotó illusztráció.