Keddig el sem áll az eső

 

Folytatódik a borongós, csapadékos, hűvös, szeles időjárás, legközelebb szerdán láthatjuk többet a napot. Főleg a Dunántúlon élők erős hidegfronti hatással számolhatnak.

Vasárnap délután túlnyomóan borult idő várható. Országszerte ismétlődő esőre, záporra kell számítani, többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A Dunántúlon sokfelé viharos lesz az északi, északnyugati, másutt megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti szél. A csúcsértékek a Dunántúlon 5 és 10, másutt 10 és 17 fok között alakulnak, délkeleten lesz melegebb – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap este is marad a borult idő és az ismétlődő eső, zápor. A Dunántúlon erős vagy viharos lesz az északi, északnyugati, másutt élénk vagy erős, északkeleten néhol viharos az északkeleti szél. Késő estére 4 és 11 fok közé, hajnalra 2 és 8 fok közé hűl le a levegő, nyugaton lesz hidegebb.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Hétfőn csak késő délutántól, estétől csökken nyugat felől a felhőzet. A nap első felében még többfelé várható eső, de napközben fokozatosan megszűnik a csapadék. Este már csak a keleti megyékben lehet néhol gyenge eső. Az északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon és a Zemplén környékén viharossá is fokozódik, majd estére veszít erejéből. A hőmérsékleti maximum a Dunántúlon 6 és 10, a Dunától keletre 10 és 16 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden mindenhol, legkésőbb a Tiszántúlon is csökken a felhőzet, felhőátvonulások várhatók néhány órás napsütéssel. Napközben már csak egy-egy zápor alakulhat ki, nagyobb eséllyel a Tiszához közeli tájakon. Az északnyugati szél szinte országszerte megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A Dunántúlon hajnalban a jellemzően hideg helyeken talajmenti fagy sem kizárt.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét folytatásában is több-kevesebb napsütéssel marad a változékonyság.