Külügy: Az ENSZ biztosa Hamed úrként emlegeti a terrorista Ahmed H.-t

 

Felháborítónak és abszurdnak tartja a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Fionnuala Ní Aoláin, az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek küldött levelét, amely szerint Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon.

A KKM kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ENSZ biztosa kritizálja a magyar törvényeket és a magyarországi eljárást, valamint úgy véli, hogy a magyar kormány a nemzeti konzultációban egy „rágalmazó kampányban” használta fel Ahmed H.-t.

A biztos szerint a terrorizmusra vonatkozó magyar törvények sértik az emberi jogokat, tehát – a levélben Mr. Hamedként említett – férfi nem terrorista.

A minisztérium kiemelte, a magyar törvények világosak és a magyar emberek biztonságát szolgálják. Továbbra is terroristának tekintenek mindenkit, aki a magyar határt és az azt védő rendőröket megtámadja.

A KKM elfogadhatatlannak tartja, hogy Brüsszelben és az ENSZ-ben a bevándorláspárti erők közösen a terrorista Ahmed H. mellé álltak a magyar emberekkel szemben.

Hozzátették, az ENSZ biztosát Soros György emberének tekintik, mert a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik vezetője.

Judith Sargentini és a brüsszeli bevándorláspárti politikusok után az ENSZ bevándorláspárti bürokratái is Ahmed H., egy terrorista mellé álltak a magyar emberekkel szemben. Ezt abszurdnak és elfogadhatatlannak tartjuk – jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videójában.

A címlapfotó illusztráció.