A Morcheeba és Róisín Murphy is fellép a kétnapossá bővülő Balaton Pikniken

 

Új programmal gazdagodik a Mol Nagyon Balaton kínálata: kétnaposra bővül és világsztárok egész sorát vonultatja fel a második Balaton Piknik a balatonboglári Gömbkilátónál szeptember 13-án és 14-én.

Idén kétnaposra bővítette és új időpontra költöztette a második Balaton Pikniket a VOLT Produkció csapata. „A balatonboglári Gömbkilátó tövében elterülő völgy pontosan olyan, amilyennek megálmodtunk. A célunk az, hogy két napon át családias hangulatú, igazi piknik részesei lehessenek a vendégeink, miközben a színpadon számos műfaj világsztárjai váltják egymást. A minőségi élmény érdekében korlátozzuk az eladható belépőjegyek számát, a helyszínt pedig hazai művészek bevonásával tesszük még szerethetőbbé” – mondta el Lobenwein Norbert, a Mol Nagyon Balaton alapítója.

Fotó: Nagyon Balaton Sajtó

A kép illusztráció (Fotó: Nagyon Balaton Sajtó)

Fülöp Zoltán, a szervező VOLT Produkció vezetője hozzátette: a Mol Nagyon Balaton egyik fontos küldetése az is, hogy a szezonon túl is tömegeket vonzzon a régióba.

„Részben ennek tudható be a szokatlannak tűnő időpont, ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy szeptember közepén valóban hiánypótló lehet az a program, amelyet a Balaton Piknik kínál. Nagy hangsúlyt fektetünk idén a gasztronómiára is, elsősorban a régió legfontosabb képviselőivel, a Balatoni Kör csapatával működünk együtt. A környék legnevesebb vendéglője, a balatonszemesi Kistücsök nagy örömünkre vállalta, hogy házigazdaként lesz jelent a Balaton Piknik VIP-teraszán”  – emelte ki.

A Balaton Piknik első napján, szeptember 13-án a francia Gilles Peterson és a világhírű holland DJ-dalszerző, Maestro lép fel, majd a zenéjét „kozmikus afro-jazzként” aposztrofáló Nicola Conte & Spiritual Galaxy zenél, a nap egyik csúcspontja pedig az artpop királynő Róisín Murphy koncertje lesz. Másnap a Tom Excell által vezetett brit zenei kollektíva, a Nubiyan Twist és a brazil Bebel Gilberto kezdi, majd a svéd José González folytatja, és végül a Morcheeba zárja a programot.

A Balaton Piknik programjai minden nap délben kezdődnek, és 23 óráig várják a közönséget.