Hatodik alkalommal rendezik meg a Magyarország barátai konferenciát

 

A rendezvény főelőadója idén is Orbán Viktor miniszterelnök lesz. Kétszáz szimpatizáns, 28 országból. Budapesten tanácskoznak majd Magyarország barátai. A közösség, amely egyben alapítvány is, a világ 40 országában magyarok tízezreit tájékoztatja az anyaország dolgairól. Emellett angol és német nyelvű blogot, hírportált működtetnek, sőt, fut egy könyvsorozat is, Visszidensek címmel.

A visszidensek azok, akik a világban éltek és hazajöttek Magyarországra azért, mert szeretik őseiket, gyökereiket, és itthon akarnak élni – magyarázta Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mint mondta, alapítványuk dicsősége, hogy olyan emberek alapították, mint a Nobel-díjas Oláh György vagy George Pataki, New York állam volt kormányzója. A cél, hogy megismertessék az anyaország eredményeivel és gondjaival a világban élő magyarságot – tette hozzá.

Emlékeztetett: a magyarság sok szentet adott a kereszténységnek, sok Nobel-díjast a világnak, és rengeteg olimpiai bajnokunk van, a világ tíz legeredményesebb sportnemzete közé tartozunk. Ezt lehet szeretni és tisztelni is – mondta.

Az idei konferencián Áder János köztársasági elnök fogadja a részt vevő és meghívott családokat, majd Orbán Viktor tart beszédet, később kérdések, tanácsok és javaslatok hangzanak el – magyarázta Vizi E. Szilveszter.