Gyűjtést hirdet az evangélikus egyház a Srí Lanka-i merénylet érentettjeinek

 

Gyűjtést hirdet a Magyarországi Evangélikus Egyház a Srí Lanka-i terrortámadások áldozatai és családtagjai javára. Az egyház vezetése azt kéri az evangélikus iskolák végzős diákjaitól és rokonaiktól, hogy a ballagási ajándékokra és virágra szánt pénzt ajánlják fel a Srí Lanka-i robbantások miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

Az evangélikus egyház vezetősége közleményében azt írta, az adományokat a Srí Lanka-i keresztény egyházi szervezetekkel partneri kapcsolatban lévő Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül juttatják majd el a Srí Lanka-i családokhoz.

Adakozni bankkártyás fizetéssel a segélyszervezet oldalán lehet, illetve az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565-es számlaszámán, a közlemény rovatba azt írva: „Srí Lanka” – tették hozzá.

A húsvétvasárnap Srí Lanka-i templomok és szállodák ellen elkövetett robbantásos merényleteknek 310-en halálos áldozatuk van, 500-an megsebesültek.

Egymillió forinttal támogatja a Baptista Szeretetszolgálat az áldozatok családtagjait

Egymillió forinttal támogatja a Baptista Szeretetszolgálat a Srí Lanka-i terrortámadások áldozatainak családtagjait, és gyűjtést hirdet a robbantások miatt árván maradt gyermekek javára. A szeretetszolgálat közleménye szerint a szervezet megvizsgálja annak lehetőségét is, hogy – ha szükséges – intézményi ellátást nyújtson az áldozatok gyermekeinek.

Mint írták, a szeretetszolgálatnak oktatási központja és árvaháza is van a térségben, amelyeket még a 2004. decemberi cunami után építettek magyar adományból a szökőár miatt árván maradt gyermekeknek. Hozzátették: jelenleg is támogatják 1300 Srí Lanka-i rászoruló gyermek iskoláztatását, ellátását.

A Baptista Szeretetszolgálat a szüleiket elvesztő gyermekek javára a felajánlásokat az UniCredit Bank 10918001-00000061-69770006-os számlaszámára várja „Srí Lanka húsvét” megjelöléssel – olvasható a közleményben.