Teltház van a hazai szállodákban

 

Ahogy a hosszú hétvégéken már megszokhattuk, most is teltház van a hazai szállodákban. Sokan töltik a húsvétot hotelekben, kikapcsolódással. A forgalom is nagy, az autópályákon rendszeresen alakultak ki torlódások. A nyugatról hazainduló vendégmunkások miatt pedig több órásra nőtt a várakozási idő a határátkelőknél. Zsúfoltak a vonatok is, érdemes időben, előre megváltani a jegyeket – hangzott el az M1 Híradójában.

Összefüggő kocsisorok, autópályán sétáló utasok. A röszkei határátkelőnél már a reggeli órákban több kilométeres volt a torlódás, de Tompánál sem volt jobb a helyzet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a rendőrség munkatársai mindent megtettek annak érdekében, hogy megkönnyítsék az áthaladást.

Nem csak a határátkelőknél volt óriási a forgalom. Az M7-es autópályán az érdi emelkedőnél Balaton felé annyira tele voltak a sávok, mintha egy nyári péntek délután lett volna. Balatonvilágosnál pedig egy terelés miatt állt meg a kocsisor. De sokan indultak útnak vonattal is.

Évről-évre egyre többen döntenek úgy, hogy az ünnepeket hotelekben, panziókban töltik. A húsvéti hosszú hétvégére a szállodák többsége teljesen megtelt.

A húsvéti négynapos hétvégén hozzávetőleg ötször nagyobb a forgalom a szállodákban. Voltak olyan vendégek, akik pontos tervvel érkeztek Gyulára. Az egyik egri hotelben is egymás után érkeztek a recepciós pulthoz a vendégek.

A következő napokban minden korosztály talál magának elfoglaltságot. A szállásadók változatos programokkal igyekeznek megteremteni az ünnepi hangulatot. A Zalakarosi Fürdőben is óránként más-más játékkal várták a gyerekeket és a felnőtteket.

Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását tavalyelőtt fogadta el az Országgyűlés, így ez lett a tizenegyedik piros betűs ünnep a naptárban.