Így alakul az időjárás a hosszú hétvégén

 

Lassan mindenütt csökken a felhőzet, és kiderül az ég. Számottevő csapadék nem várható, fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

Péntek hajnalban mindenütt csökken a felhőzet, és kiderül az ég. Számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt marad az északi, északkeleti szél, majd hajnaltájt a Nyírségben megélénkül a légmozgás. A hőmérséklet általában 1 és 7 fok közé süllyed, de a fagyra kimondottan érzékeny helyeken fagypont alá is hűlhet a levegő.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Nagypénteken napközben túlnyomóan napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Csapadék nem lesz. Nagy területen megélénkül, elsősorban az ország keleti harmadán megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet 19 és 23 fok közé emelkedik.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szombaton napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Éjszaka általában 0 és +6, nappal 17 és 22 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Húsvétvasárnap változóan felhős időre számíthatunk nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel. Északkeleten, keleten néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati szél néhol megerősödik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum általában 2 és 7, nappal a maximum 18 és 23 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Húsvéthétfőn is változóan felhős időre számíthatunk nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel. Főként északkeleten alakulhat ki néhol zápor. A Dunántúlon a délkeleti, másutt az északkeleti szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét folytatásában is kitart a kellemes hőmérséklet, de már több csapadék is érkezik.