Vasárnap már valamivel több napsütésben is bízhatunk

 

Front nincs felettünk, de a Dunántúlon élőkre a tartósan felhős ég és a hűvös idő kedvezőtlen hatással lehet. Ebben az időszakban is érdemes lehet fenntartani a fokozott D-vitamin bevitelt.

Vasárnap jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, de elsősorban északkeleten átmenetileg kevésbé felhős időszakok is lehetnek. Több helyen számíthatunk esőre, záporra, de az északkeleti csücsökben csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél helyenként élénk marad. A hőmérséklet késő este 5 és 10, hajnalban 2 és 8 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap napközben is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte északkeleten, délután másutt is szakadozottabb lesz a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, azonban északkeleten nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szél északkeleten, keleten többfelé megerősödik. Nappal a hőmérséklet általában 11 és 17 fok közé emelkedik, de nyugaton kissé hűvösebb lesz.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Hétfő délelőtt még változóan, majd délután már gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül, az északkeleti megyékben meg is erősödik. Éjszaka 3 és 8, nappal 12 és 16 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden jobbára derült, napos idő várható, de délután a keleti, északkeleti megyék fölé már magasszintű felhőzet érkezhet. Csapadék nem lesz. Többnyire az északkeleti, de az Alpokalján a délkeleti szél megélénkülhet. Éjszaka a hőmérsékleti minimum többnyire 0 és +4 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben -1, -4 fok is lehet. Nappal a csúcsértékek 14 és 17 fok között alakulnak.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szerdán a napos Nyugat-Dunántúlt leszámítva másutt felhős idő valószínű, majd délutántól csökken a felhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de az ország keleti negyedén néhol futó zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Zempléni-hegység körül meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét második felében folytatódik a felmelegedés.