Rekordon az ötös- és a hatoslottó-főnyeremények együttes összege

 

Még mindig nem kelt el az ötös lottó várható 3,593 milliárd forintot és a hatos lottó 1,681 milliárd forintot kínáló főnyereménye. Szombaton és vasárnap a két játék együttesen 5,274 milliárd forinttal várja a játékosokat, ami minden idők legmagasabb hétvégi lottó össznyereménye.

Igazi ritkaságnak számít, hogy az ötös lottó és a hatos lottó heti várható főnyereménye együtt rekordösszegűre dagad. Ilyen, 5 milliárd forintot is meghaladó halmozódás mindössze kétszer fordult elő, 2003-ban és 2015-ben, amikor is 5,189 milliárd forint és 5,199 milliárd forint volt a két játékon összesen megnyerhető jackpot – tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

A 13. játékhéten az ötös lottón megnyerhető összeg 3,593 milliárd forint, amely a játék történetének 3. legnagyobb nyereménye. A hatos lottó várható főnyereménye pedig egyet feljebb lépett a ranglistán: az eddigi 2. legnagyobb összeget, 1,681 milliárd forintot tudhat magáénak az, akinek hat beikszelt számát vasárnap kisorsolják.

A szerdai napot egy szerencsés játékos valószínűleg örökre a szívébe zárja, ugyanis a skandinávlottó-sorsoláson egy szerencsés játékos a kézi sorsolás által kisorsolt számokkal mintegy 96 millió forintot nyert.

A Szerencsejáték Zrt. – annak ellenére, hogy a forgalmazott játékai nem a veszélyes, függőség szempontjából kockázatos kategóriába tartoznak – fontosnak tartja mind a felelős játékszervezést, mind a szerencsejáték-függőség prevencióját és kezelését.