Országszerte az apró kedvességekről szólt a nőnap

 

A legtöbb helyen az ünneplésről és az apró kedvességekről szólt a nőnap. Most már hagyomány, hogy a rendőrök ilyenkor nem büntetik, hanem virággal köszöntik a női sofőröket, a tűzoltók pedig versben kívántak boldog nőnapot – közölte az M1 Híradója.

Virággal köszöntötték a fiúk a kislányokat nőnap alkalmából egy egri óvodában. Nagy volt az izgalom, a lányoknak is meglepetés volt, hogy melyik fiútól kapnak ajándékot.

Egész nap nagy volt a forgalom egy fővárosi virágboltban, ahová folyamatosan érkeztek a férfi vásárlók, hogy virággal is kifejezzék a nők iránti tiszteletüket és nagyrabecsülésüket. A virágárusok szerint nőnapkor a tavaszi virágok a legnépszerűbbek.

„A nevetés is gyógyít, akárcsak a vér” – ezzel a mottóval tartottak nőnapi véradást Szegeden. A véradók arcára bohócdoktorok csaltak mosolyt, akik virággal köszönték meg az életmentő segítséget.

Sorra állították meg a rendőrök a női sofőröket országszerte, nőnap alkalmából virággal és édességgel kedveskedtek a szabályosan közlekedő hölgyeknek. A rendőrök szerint nagyon pozitív volt az akció fogadtatása.

Nem mindennapi módon, versben kívántak boldog nőnapot a magyar tűzoltók. A kreatív, rímekbe szedett köszöntést a katasztrófavédelem közösségi oldalán osztották meg – hangzott el az M1-en.